Cícer namočiť na 24 hodín do vody, potom scediť a chvíľu povariť (max. 20 minút, pozor, aby sa nerozvaril). Pokrájať papriky v oleji, nakrájať na drobno cesnak, pažítku a všetko to pridať ku cíceru. Použiť môžte aj cícer z konzervy, len ho omyť a hneď môžte použiť.
2
Zaliať nálevom z paprík a prípadne ešte dochutiť soľou, octom.. podľa toho, ako kto má rád. Dať do zaváraninovej fľaše a dať do chladničky schladiť... podávať ku mäsu, prípadne k jedlám, ktoré máte radi s niečím kyslím.
3
Šalát sa dá urobiť aj z opečených paprík - najlepšie sú kapie, ktoré majú aj po opečení a ošúpaní dostatok dužiny. Nabudúce skúsim aj to. Stačia 3 - 4 kusy. Potom už len pridať trochu olivového oleja, soľ, korenie a ocot.
4
Do prípravy zadám čas akoby som robila z cíceru z konzervy, ľahšie sa mi určuje čas prípravy (to namáčanie a chvíľa varenia sa ťažko zadáva), v recepte som udala prísady podľa potreby, lebo je jedno koľko čoho dáte..